Karens Minde.

Nu vågnede han op igen. I sit lille hus på hjul. Ude på parkeringspladsen her med let adgang til “Tippen” med den friske luft som blæser ude fra Øresund og som også kan være ret hård , hvorved hans drage kan blive taget og overtaget således at han bliver slæbt hen ad jorden og kommer slemt til skade. Nu er skade udbedret. Han har gået den væk. Langsomt kom musklerne til sig selv og hans gode gamle pasgang genoprettet. Her på stedet er morgenen stadig i gang. Solen skinner glad ind gennem bilens støvede vinduer. Jeg har lige færdiggjort et brev til min søde veninde Karen Hilden, som maler tangodansere og er en gammel skolekammerat fra Østersøgades Gymnasium, hvor jeg blev student i 1960. Så det er en gammel fyr, som sidder her i bilen og skriver. Varmeapparatet virkede ikke imorges. Der var ikke nok spænding på batterierne til at sætte det i gang. Motoren måtte startes, men så sprang gnisten og jeg kunne komme af dynerne efter en ret iskold nat. I går var jeg på Højbro Plads og tegne med min nye Faber Castell blyant. Mødte to fra Argentina og en due fra København. Mødte også en masse mennesker på Christianshavn Torv, hvor Grønlænderne holder til og drikker sig fulde og krammer i een uendelighed. Suppen på “Morgenstedet” på Christiania er fortrinlig og bagefter får jeg på min mobiltelefon besked på, at jeg har været gennem Pusher Street og Google beder mig om en anbefaling af stedet! Jeg har dog ingen anbefaling, da jeg hverken køber eller ryger. Stakkels den unge mand på bænken på Sjælør station. Helt hvid i ansigtet lå han der med en stor udbrændt joint i den slapt nedhængende hånd. Og boderne er fyldt med store klumper og hundredekronesedler i bundter i plasticbægre. Jeg går hastigt forbi og ud i Prinsessegade og ned på Torvet og tager bus 550 mod dragør, for jeg skal til Harald Nyborg i Kastrup og købe en lille gasvarmeovn, som jeg kan bruge som supplement til min ikke altid pålidelige oliebrænder. I bilen ser jeg lidt “House of Cards” før jeg tager til Københavns Hovedbanegård (Mit gamle opholdssted når jeg pjækkede fra skolen og ikke vidste, hvor jeg skulle være så længe.) Her har jeg rabatkort på Chailatte og veganske croissanter, som jeg indtager, mens jeg på bænken ved siden af en ældre hjemløs dame med plasticposer læser i Politiken Business om den unge fremadstormende reklamemand Carsten Treblinka, hvis firma bliver børsnoteret, hvilket skaffer ham 6 milliarder i privat formue og gør ham til en af Danmarks rigeste mænd.

Er til croquis oppe i tårnværelset på Absalon. Det er hver onsdag fra 20 til 22. Mange mennesker sidder i en ring om modellen. Det er Anders, der er model i dag. Han slider i det med at stå helt stille i de 10 sek vi får til at skabe et billede af ham. Det er ikke meget. Så bliver der råbt “skift” og så flytter han på sig lige netop som man var begyndt at få form på sit billede. Så må man på den igen. Og så videre. Hele tiden nye positurer som man lynhurtigt skal nå at opfange med sin blyant på papiret. Koncentrationen er enorm. Alle tegner så lyden af skrattende blyanter næsten overdøver den dejlige brazilianske musik, som ledsager Anders evigt omskiftelige stillinger. Det er skide skægt. Jeg nyder at være sammen med ligesindede. Ganske almindelige mennesker. Mest i den yngre afdeling, men jeg skimter en 50 årig ovre på den anden side. Han er ret højrøstet og beklager sig hele tiden over manglen på tid til at gøre skitsen færdig. Jeg siger ingenting, og min nabo siger heller ingenting. Vi tegner.

Pigen overfor mig til den vegetariske middag går på RUC. Jeg får at vide, at hun læser kandidat i performance sience. Hun var med på Egeskov og arrangere Heartland festival. Tænk, sådan noget kan man også læse på RUC! I min tid var der ikke alle de valgmuligheder, de unge har i dag. Jeg skulle bare være tandlæge ligesom alle de andre fra gymnasiet. Eller læge. Det kunne jeg også have valgt. Vælge uden valgmuligheder. Sådan var det den gang.”Performance sience” se bare, det kunne have været skægt. Nå, men never mind. Jeg har det jo meget godt her i min egen “performance”!

Varmen i bilen fungerer perfekt. Har kørt hele natten, så rimfrost på næsen undgået. I aften til the hos Suien, så alt tegner lyst og lykkeligt!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.